Waar kan ik het antibioticum Doxycycline zonder recept kopen in Nederland ?

Doxycycline

Doxycycline wordt beschouwd als een tetracycline-antibioticum, dat werkt door de groei en verspreiding van bacteriën in het lichaam te stoppen. Zoals elk antibioticum, kan dit geneesmiddel alleen worden gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Het is ondoeltreffend tegen virale infecties omdat het geen virus aanpakt.

Hier zijn enkele veel voorkomende aandoeningen waarvan bekend is dat doxycycline ze kan behandelen:

 • Urineweginfectie
 • Ooginfectie
 • Acne
 • Chlamydia

Zoals hierboven vermeld, wordt doxycycline ook voorgeschreven om malaria te voorkomen. In dit geval moet het enkele dagen voor een reis naar een malariagebied worden ingenomen, dagelijks tijdens de periode van mogelijke blootstelling en vervolgens gedurende vier weken na het verlaten van het malariagebied.

Zoals de meeste antibiotica wordt aanbevolen doxycycline elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip met voedsel in te nemen totdat de kuur is voltooid.

Doxycycline kopen

Waar kan ik Doxycycline zonder recept kopen in Nederland?

De enige manier om dit geneesmiddel zonder recept te kopen is door het te bestellen bij een online apotheek. Generische Doxycycline 100 mg kunt u kopen tegen lage prijzen op onze site. Zie ons prijsbeleid:

 • Prijs voor 30 tabletten – €29.35
 • Prijs voor 60 tabletten – €34.69
 • Prijs voor 90 tabletten – €40.03
 • Prijs voor 180 tabletten – € 56,04
 • Prijs voor 270 tabletten – € 72,05
 • Prijs voor 360 tabletten – € 88,06

Doxycycline 200 mg is ook verkrijgbaar bij de apotheek Doxycycline-Europe.

Is het veilig om Doxycycline online te kopen?

Helaas verkopen veel websites namaak- of nepmedicijnen, waaronder antibiotica zoals Doxycycline.

Wij zijn een online apotheek die al meer dan 15 jaar bestaat.

Uw anonimiteit en de veiligheid van uw persoonlijke gegevens zijn een van onze topprioriteiten.

Wij versturen Doxycycline onder rembours in een neutraal pakket door heel Nederland.

Hoe werkt Doxycycline?

Doxycycline acne

Doxycycline is een van de tetracycline-antibiotica die werkt tegen bacteriële infecties.
Dit antibioticum wordt vaak voorgeschreven bij verschillende aandoeningen zoals acute bronchitis, blaasontsteking, geslachtsziekte, Q-koorts en andere aandoeningen.
Het wordt ook vaak in lage concentraties gebruikt bij couperose. Het remt de groei van vele soorten bacteriën en de productie van eiwitten door deze bacteriën.

Dit voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen en doodt ze.
Dit effect op de bacteriegroei duurt ongeveer 24 uur en als u het middel goed gebruikt, nemen de klachten na een paar dagen af en sterven de bacteriën langzaam af en worden ze uit het lichaam verwijderd.

Wanneer u Doxycycline wilt kopen, wordt dit geneesmiddel zeer vaak voorgeschreven bij longontsteking, een soort infectie van het longweefsel.

Bij deze infectie kunt u zich behoorlijk ziek voelen, koorts hebben en hoesten.
Maar u kunt ook slijm ophoesten, wat pijn kan doen bij het ademen.

Bronchitis is ook een infectie van de luchtwegen en in dit geval moet u veel hoesten en veel slijm uitdrijven.

Acute bronchitis wordt vaak veroorzaakt door een bacterie of virus en doxycycline wordt vaak voorgeschreven.

Bovendien kan doxycycline ook worden gebruikt bij taaislijmziekte (CF).
Dit is een vorm van taaislijmziekte die vaak zeer erfelijk is.
Als gevolg van deze ziekte wordt het slijmvlies resistenter dan normaal en zijn bacteriën en virussen moeilijker uit de longen te verwijderen.

Een andere ziekte waarvoor doxycycline ook wordt gebruikt is syfilis, een seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door bacteriën.
Eerst verschijnt er een zweer met een harde rand in de buurt van je geslachtsdelen.
Dit zal na een paar dagen vanzelf verdwijnen.

Dan, na een paar weken, verschijnen huiduitslag, gezwollen klieren, koorts en zweertjes in de mond en op de huid. Deze soa’s, maar ook chlamydia en gonorroe worden behandeld met doxycycline.

Maar doxycycline behandelt ook aandoeningen zoals middenoorontsteking, keelpijn, blaasontsteking, acne en andere aandoeningen zoals maagdarmkanaalontsteking, malaria en de ziekte van Lyme.

Is doxycycline sterker dan amoxicilline?

Doxycycline en amoxicilline zijn beide breedspectrumantibiotica die gericht zijn tegen bacteriën en daarom worden gebruikt voor bacteriële infecties. Zij werken echter op enigszins verschillende manieren. Doxycycline is bacteriostatisch, wat betekent dat het de groei van bacteriën remt. Amoxicilline is bactericide, wat betekent dat het bacteriën doodt. De keuze van het te gebruiken antibioticum hangt af van de bacterie die de infectie veroorzaakt.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om aandoeningen te behandelen die het gevolg zijn van een bacteriële infectie. Artsen schrijven Doxycycline voor bij aandoeningen zoals

 • Ademhalingsinfecties (waaronder longontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking, sinusitis, laryngitis) ;
 • blaasontsteking;
 • Huidinfecties zoals rosacea en acne;
 • Infecties van het maagdarmkanaal;
 • Seksueel overdraagbare aandoeningen (chlamydia, gonorroe, syfilis);
 • De ziekte van Lyme;
 • Q-koorts;
 • Malaria.

Hoe moet ik Doxycycline innemen?

Doxycycline is in capsules verkrijgbaar bij coöperatieve apotheken. Slik de capsules zonder kauwen met voldoende vloeistof door. U kunt dit het beste zittend of staand doen, omdat u dan voorkomt dat de capsule in uw slokdarm blijft steken en irritatie veroorzaakt. Neem Doxycycline tijdens of na de maaltijd om maag- en darmproblemen te voorkomen. Het is belangrijk dat u de voorgeschreven behandeling volgt, ook al voelt u zich na een paar dagen beter. Als u te snel stopt met het medicijn, kan de ontsteking terugkomen.

Waarom mag je niet gaan liggen na het innemen van Doxycycline?

U mag niet gaan liggen onmiddellijk na inname van Doxycycline omdat het bekend is dat het irritatie van het spijsverteringskanaal (slokdarm) kan veroorzaken. Het is ook beter om Doxycycline niet in te nemen voordat u naar bed gaat.

Dosering

Voor de meeste bacteriële infecties gelden de volgende doseringsrichtlijnen, tenzij anders geadviseerd door een gezondheidsdeskundige:

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: twee capsules van 100 mg op de eerste dag, vervolgens eenmaal daags een capsule van 100 mg gedurende zes dagen.

Voor kinderen onder de 12 jaar kan een arts een andere dosering voorschrijven. Doxycycline 100 mg is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Lees de gebruiksaanwijzing voordat u het gebruikt.

Bijwerkingen

Doxycycline kan, net als de meeste andere geneesmiddelen, bijwerkingen veroorzaken. De meeste mensen verdragen dit medicijn zonder problemen. Af en toe treden er klachten op, zoals

 • Maagdarmklachten (diarree, maagpijn, misselijkheid, braken). Als deze symptomen optreden, kan het nuttig zijn de capsules na een maaltijd in te nemen;
 • Zwarte verkleuring van de tong;
 • Schimmelinfecties van de vagina of anus;
 • Overgevoeligheid van de huid voor zonlicht.
 • Een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen staat in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet innemen?

Doxycycline is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:

 • Overgevoelig zijn voor doxycycline of voor een van de gebruikte hulpstoffen;
 • zwanger zijn.

Raadpleeg een arts over het gebruik van dit geneesmiddel als u een abnormale bloedstolling heeft. Doxycycline kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen, zoals sommige geneesmiddelen tegen epilepsie en geneesmiddelen die de bloedstolling remmen. Vermeld daarom altijd de andere geneesmiddelen die u gebruikt wanneer u praat met een arts die samenwerkt met Dokteronline.com. Voor meer informatie over contra-indicaties en interacties verwijzen wij u naar de bijsluiter voor de patiënt.

Zwangerschap / Rijvaardigheid / Alcohol

Doxycycline mag niet worden gebruikt als u zwanger bent: dit geneesmiddel kan de ontwikkeling van botten en tanden bij de foetus beïnvloeden. Gebruik dit geneesmiddel niet, of alleen op advies van uw arts, als u borstvoeding geeft.

Er zijn geen waarschuwingen voor het rijden met Doxycycline.

U mag alles eten en drinken terwijl u dit geneesmiddel inneemt.